Kalinjingrad. Hotel KenigAvto

<— Prethodni povezani članak

17. septembar 2017.

Kada sam stigao autobusom u Kalinjingrad uveliko je bio mrak. Prostor oko autobuske i železničke stanice bio je skroz „rasturen“, jer je u toku bilo renoviranje, pa su trotoari bili razrovani, a na pojedinim mestima su stajale zaštitne ograde. Trebalo mi je vremena da „savladam“ sve prepreke i stignem do stanice gradskog prevoza. Taksi nisam planirao da uzimam, jer me pomalo nervira kliše prema kome svaki turista kada stigne u neki nepoznat grad do hotela mora da dođe taksijem.

Nakon 15-ak minuta stajanja na stanici izdalo me je strpljenje, pa sam peške krenuo prema hotelu „KenigAvto“ do koga je bilo oko 4.5 km.

Kada sam pre putovanja tražio hotel u kome ću odsesti imao sam dva uslova. Prvi je bio da ne bude previše skup, a drugi da ima zasebno kupatilo. Hotel „Kenig avto“ mi se u tom trenutku učinio kao najoptimalnije rešenje. Naravno, imao je i nedostatke. Nalazio se malo dalje od centra (Moskovskiй prospekt 184), i ono što me je baš iznenadilo, internet se plaćao. Za 1500 rubalja, koliko je koštalo noćenje, ništa bolje nije moglo da se dobije.

Do hotela sam stigao nakon nešto manje od sat vremena. Dočekala me je ljubazna recepcionerka i vrlo brzo pronašla moju rezervaciju koju sam nekoliko dana pre putovanja obavio na booking.com. Sobu sam platio karticom, ali internet je iz nekog čudnog razloga morao da se plati u kešu koga nisam imao. U hotelu se nalazio bankomat, pa sam pokušao da podignem rublje da bih platio internet. Kažem „pokušao“, jer iz meni nepoznatog razloga bankomat je pokazivao samo iznose u evrima, a na kraju je i izbacio evre, a ne rublje. Recepcionerka mi je izašla u susret i na veresiju dala 1 sat interneta koji je koštao 50 rub. na čemu sam joj se iskreno zahvalio.

Soba se nalazila na drugom spratu. Hodnik kroz koji sam morao da prođem ličio je na tamni vilajet, pošto je bio dugačak i sa vrlo slabim osvetljenjem. Brojevi soba su se u mraku veoma slabo videli, ali sam na sreću kod sebe imao baterijsku lampu.

Room Hotel Kenig Avto Kaliningrad

U sobi nije bilo ormara. Umesto njega u hodniku su se nalazile police i vešalice na koje je mogla da se okači garderoba. 

Room Hotel Kenig Avto Kaliningrad

Što je najvažnije, imala je sopstveno kupatilo sa tuš kabinom. Od sredstava za higijenu dobio sam dve kesice šampona i dva mala sapuna.

Room Hotel Kenig Avto Kaliningrad

Soba je imala televizor i frižider. Većih zamerki na smeštaj nisam imao. U principu, hotelska soba je mesto na kome se tokom putovanja provede najmanje vremena.
Nakon dva dana putovanja po vozovima i autobusima konačno napipah krevet.

Nastavak —>

4 mišljenja na „Kalinjingrad. Hotel KenigAvto

    1. Nadam se da ću uskoro napisati još tekstova o Kalinjingradu. Zasad su tu samo članci o Kantovom muzeju i Muzeju bunkeru. Trenutno pišem o poseti ruskom gradu Kronštatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *