Калињинград. Хотел КенигАвто

<— Претходни повезани чланак

17. септембар 2017.

Када сам стигао аутобусом у Калињинград увелико је био мрак. Простор око аутобуске и железничке станице био је скроз „растурен“, јер је у току било реновирање, па су тротоари били разровани, а на појединим местима су стајале заштитне ограде. Требало ми је времена да „савладам“ све препреке и стигнем до станице градског превоза. Такси нисам планирао да узимам, јер ме помало нервира клише према коме сваки туриста када стигне у неки непознат град до хотела мора да дође таксијем.

Након 15-ак минута стајања на станици издало ме је стрпљење, па сам пешке кренуо према хотелу „КенигАвто“ до кога је било око 4.5 km.

Када сам пре путовања тражио хотел у коме ћу одсести имао сам два услова. Први је био да не буде превише скуп, а други да има засебно купатило. Хотел „Кениг авто“ ми се у том тренутку учинио као најоптималније решење. Наравно, имао је и недостатке. Налазио се мало даље од центра (Московский проспект 184), и оно што ме је баш изненадило, интернет се плаћао. За 1500 рубаља, колико је коштало ноћење, ништа боље није могло да се добије.

До хотела сам стигао након нешто мање од сат времена. Дочекала ме је љубазна рецепционерка и врло брзо пронашла моју резервацију коју сам неколико дана пре путовања обавио на booking.com. Собу сам платио картицом, али интернет је из неког чудног разлога морао да се плати у кешу кога нисам имао. У хотелу се налазио банкомат, па сам покушао да подигнем рубље да бих платио интернет. Кажем „покушао“, јер из мени непознатог разлога банкомат је показивао само износе у еврима, а на крају је и избацио евре, а не рубље. Рецепционерка ми је изашла у сусрет и на вересију дала 1 сат интернета који је коштао 50 руб. на чему сам јој се искрено захвалио.

Соба се налазила на другом спрату. Ходник кроз који сам морао да прођем личио је на тамни вилајет, пошто је био дугачак и са врло слабим осветљењем. Бројеви соба су се у мраку веома слабо видели, али сам на срећу код себе имао батеријску лампу.

Room Hotel Kenig Avto Kaliningrad

У соби није било ормара. Уместо њега у ходнику су се налазиле полице и вешалице на које је могла да се окачи гардероба. 

Room Hotel Kenig Avto Kaliningrad

Што је најважније, имала је сопствено купатило са туш кабином. Од средстава за хигијену добио сам две кесице шампона и два мала сапуна.

Room Hotel Kenig Avto Kaliningrad

Соба је имала телевизор и фрижидер. Већих замерки на смештај нисам имао. У принципу, хотелска соба је место на коме се током путовања проведе најмање времена.
Након два дана путовања по возовима и аутобусима коначно напипах кревет.

Наставак —>

4 мишљења на „Калињинград. Хотел КенигАвто

    1. Надам се да ћу ускоро написати још текстова о Калињинграду. Засад су ту само чланци о Кантовом музеју и Музеју бункеру. Тренутно пишем о посети руском граду Кронштату.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *