železnička stanica Katovice Katowice railway station

Железничка станица Катовице

<— Претходни повезани чланак

16.09.2017.

Пошто је воз за Освјенћим полазио тек у 6:35 из воза Будимпешта – Варшава изађох без неке нарочите журбе.

Станица у Катовицама највећа je железничка станица у Горњој Шлезији. Кроз њу свакодневно прође више од 500 возова, док број путника који се на годишњем нивоу превезе износи око 12 милиона. Деловала је прилично „угланцано“, што није чудно, с обзиром да је од 2010. до 2013. прошла комплетну реконструкцију на коју је потрошено око 240 милиона евра.

Поред модерног изгледа станица има практично све што једном путнику може да затреба укључујући и бесплатан бежични интернет. Током реконструкције уз станицу је подигнут тржни центар Galerie Katowicka, а испод станице је направљена аутобуска станица.

Осим на шалтерима, возне карте се могу купити и на аутоматима који су једноставни за употребу и подржавају неколико језика, укључујући и енглески.

Оно што ме је на станици посебно изненадило била је посуда са водом за псе. Тако нешто до тада нисам видео ни на једној железничкој станици.

Да је на станици све „хај-тек“ потврдила је и гардероба тиме што се употреба ормарића за ствари може платити картицом Цена за коришћење гардеробе у трајању од 24 сата износи 12 злота, односно нешто мање од 3 евра.

План ми је био да оставим ранац у гардероби, а затим купим возне карте за Освјенћим и Гдањск. Ту сам се суочио са првим проблемом. Једини воз за Гдањск који ми је одговарао био је ноћни у 22:20 који по реду вожње стиже у 7:21 ујутру. Међутим, на аутомату је могла да се купи само карта без резервације што ми је било баш чудно.

Покушао сам још пар пута, али безуспешно. Ништа ми друго није преостало него да станем у ред и на шалтеру покушам да купим карту. Комуникација на енглеском са женом на шалтеру није успела, па ми је дала папирић да напишем за који воз желим да купим карту. С обзиром да је успут поменула да само говори „по-русски“ даљих проблема у комуникацији није било. Прво је гледала у компјутеру, а затим је узела и неку свеску, да би ми на крају рекла да слободних места, нажалост, нема.

Пошто до Гдањска нисам могао да стигнем возом, морао сам да пређем на план „Б“, односно купим карту за аутобус компаније „Polski Bus“ који је за Гдањск полазио у 21:50. Куповина карте на сајту је прошлa без проблема и на електронску адресу ми је стигла потврда о куповини. Проблем је био решен, али сам у решавању овог проблема изгубио доста времена, оа сам пропустио воз који је у 6:35 полазио за Освјенћим. Пошто је следећи по реду вожње требао да крене у 8:32 одлучио сам да у међувремену нешто презалогајим. Понуда пецива и сендвича у једној од пекара на железничкој станици је била добра. Назив „Pizza Cyganska“ измамио ми је осмех на лице.

Временске прилике у Катовицама ми нису ишле на руку. Падала је јака киша, а било је и хладно. Воз за Освјенћим је каснио, што је било мало чудно, јер су пољске железнице обично тачне. На платформи је било свега пар путника, два момка и једна девојка. На питање да ли и они чекају воз за Освјенћим одговорили су ми потврдно. Након дужег чекања појави се неки воз из кога изађоше сви путници, јер није даље саобраћао. Испоставило се да је то био наш воз који из нама непознатог разлога тог дана није ишао до Освјенћима. Упитах девојку да ли постоји неки аутобус уместо воза, на шта ми она одговори да нема. Ипак, одлучих да одем до аутобуске станице и проверим, јер је следећи воз полазио тек у 12:40, што је било сувише касно.

Аутобуска станица удаљена је свега 10-ак минута пешке од железничке станице и налази се на адреси Ul. Skargi 1. Изглед јој баш и није репрезентативан. На табли на којој се налази ред вожње писало је да следећи аутобус за Освјенћим полази у 10:15. С обзиром да је на шалтеру била гужва нисам желео да још више „закочим“ ствар, па одлучих да прескочим комуникацију и жени на шалтеру само покажем екран мобилног телефона на коме је писало Katowice – Oświęcim 10:15. Бацила је поглед на екран мобилног и одговорила само једном речју која је зазвучала као: „Укинут је.“ То је дефинитивно значило да од посете Аушвицу тога дана нема ништа.

Наставак —>

 

2 мишљења на „Железничка станица Катовице

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *