Železnička stanica u Odesi

Железничка станица у Одеси

<— Претходни повезани чланак

18.09.2018.

Из воза 107 Л којим сам стигао у Одесу изашла је гомила људи. У државама источне Европе, попут Русије, Белорусије и Украјине путовање железницом је и даље најповољније, па се због тога велики број људи одлучује управо за њу. Атмосфера која је владала на станици то је потврђивала.

По изласку из воза обузело ме је осећање задовољства што сам коначно стигао до циља за које сам сигуран да је добро познато свим љубитељима путовања. Осим тога, обрадовало ме је лепо, сунчано време које је у Одеси владало. Прво што ми је на станици запало за око био је натпис на згради железничке станице: „Ласкаво просимо в місто-герой Одесу!“ („Добродошли у град-херој Одесу!“) за који верујем да на свакога ко први пут долази у град оставља позитиван утисак и чини да се осећа добродошлим.

Оdeskiy zheleznodorozhnyj vokzal

Сачеках мало да се путници разиђу са перона, јер сам желео да сликам воз којим сам допутовао. Композиција је била прилично дуга, крај јој се није назирао, а вагони су се буквално губили у даљини.

Иако кроз станицу свакодневно циркулише доста људи, она је чиста и уредна.

Прва железничка станица у Одеси отворена је 1883. године. Нажалост, првобитна зграда се није сачувала до данашњих дана. Пред крај Другог светског рата, 1944. године, дигнута је у ваздух. Након рата доноси се одлука о изградњи нове станице на месту старе. Нова станична зграда саграђена је у рекордно кратком року – за нешто мање од две године. Пуштена је у рад 12. јула 1952. У њеном централном делу налази се велика купола коју са унутрашње стране краси огроман лустер.

Као и све грађевине које су подизане у то време има елементе такозваног „стаљинског ампира“, али је то не чини ништа мање лепом од других, старијих железничких станица у Украјини.

Улаз у станицу украшава скулптурна група коју чине девојка са галебом (симболом Одесе), рудар са пнеуматским чекићем, морнар са мачем и дечак трубач. Испод су и две медаље: за одбрану Одесе и победу над Немачком.

Лево и десно од скулптуре су топови.

Оdeskiy zheleznodorozhnyj vokzal

Иако историја нове железничке станице није тако дуга у поређењу са осталим градским знаменитостима, значај ове зграде као једног од најупечатљивијих примера совјетске архитектуре која у себи носи идеје једног, сада већ давно прошлог система, не може се оспорити.

Наставак—>